grisplågeri

Miljöpartiet har alltid arbetat för bra djurskydd. Därför var det med stor sorg i hjärtat som man såg de grisar som visades i nyhetsinslagen förra veckan. Plågade grisar, fasthållna suggor, alltför många grisar i trånga utrymmen utan halm och strö och tillsammans med döda djur.

I Karlstad har Miljöpartiet ständigt krävt mer pengar till djurskyddet och djurskyddsinspektioner. Under åren har vi arbetat upp ett bra djurskydd i kommunen. När djurskyddet vid årskiftet försvann från kommunens åtaganden till länsstyrelsen var det inte med vårt gillande. De resurser som vi satsat under åren och den organisation som byggts upp togs nu bort och flyttades.

Det är givetvis inte säkert att det inte kunde upptäckts vanvård även om kommunen fortsatt haft djurinspektionerna. Men kommunen och kommunpolitikernas chans att påverka o0ch satsa försvann i och med flytten till länsstyrelserna. Nu är det istället upp till riksdag och regering att satsa pengar på ett djurskydd värt namnet! I dag skriver Stina och Martin, vårt första resepktive andranamn på riksdagslistan i VF kring detta. Läs repliken från Stina och Martin här.

En reaktion på ”grisplågeri

Kommentarer inaktiverade.