Från demonstrationerna i Köpenhamn

Hej! Nu är jag tillbaks i Sverige. Min uppfattning är att demonstrationerna var mycket fina och trevliga! Här kommer lite bilder och filmer. Först från fördemonstrationen ”the wave” där de flesta var klädda i blått och gjorde vågen för klimatet, och sedan något från den stora demon.

Det var oerhört mäktigt att vara där, bland massa människor som tycker att det är dags att göra något nu – och att det får kosta!

4 reaktioner på ”Från demonstrationerna i Köpenhamn

 1. mariafrisk

  Det största problemet är att det är många som tycker att det kostar för mycket att satsa miljövänligt och klimatsmart nu. De som tycker det har inte fattat vad det kommer att kosta om vi inte gör något alls.

 2. Så vad ska du göra för att ”rädda klimatet”?
  Jag är ärligt nyfiken, eftersom jag inte tror att vad du eller jag gör spelar någon som helst roll när det kommer till klimatet.
  Mvh Labbibia

 3. Martin Oscarsson

  Hej Labbibia, och ursäkta för mitt lite sena svar…
  Jag blir ju nyfiken på orsaken till att du inte tror att något du och jag gör spelar någon som helst roll. Jag tänker mig att du antingen tänker att det är för sent, eller inte tror att förändringarna är människoskapade. Jag tror ju att det är vi människor som denna gång skapar vår egen uppvärmning, så därför svarar jag utifrån det.

  Visst är det sent, även om vi slutar släppa ut alla växthusgaser nu, kommer CO2-halten inte sjunka förrän om mer än hundra år – och det ser ju inte ut som att vi kommer sluta omedelbart…

  Det jag ska göra är vad jag har gjort i typ ett decennium nu:
  1) Ta ansvar för mitt eget leverne – jag är vegan och har inte flugit på många år, jag har ingen bil utan transporterar mig kollektivt. Jag konsumerar med måtta och försöker köpa bra grejer istället för sådant som pajar planeten.

  2) Fortsätta engagera mig i det parti som verkligen tar frågan på allvar – MP har de mest ambitiösa målen för utsläppsminskningar och de bästa strategierna för att genomföra dem. Vi kommer inte släppa frågan. Jag tycker att var och en bör hitta ett lämpligt forum att engagera sig i och kämpa där.

  3) försöka få enheter på lägre nivå än stater att självmant minska sina utsläpp. Om vi ser på karlstad har vi minskat våra sammanlagda utsläpp (minus konsumtion och flyg då) minskat våra utsläpp med drygt 30% – Värmland har ett mål att minska mer än de statliga målen, och många delstater i USA tar självmant på sig ansvaret att minska sina klimatpåverkande aktiviteter.

  Jag hoppas du följer med i kampen och gör vad du kan för att det åtminstone inte ska bli ännu värre!

 4. Oj. Vad kul att du svarade!

  Vet du hur stor del av världens Co2-utsläpp Sverige står för? Nej? Ok så här är det. De totala Co2-utsläppen i Sverige uppgår till 0,17% av världens samlade Co2-utsläpp. Om så hela landet Sverige försvann från Jordens yta så skulle det inte märkas någon skillnad, globalt sett.
  Du är vegan? Ok det är ditt val. Mitt val är att äta kött då och då…..Det lär inte få planeten att koka bort.

  Tyvärr…du borde sätta dig in i vad MP:s politik kommer att betyda för Sverige i framtiden, Vill vi bli ett fattigt land igen? Det var vi så sent som i början på 1900-talet. Eller ska vi satsa på den teknik och utveckling som varit en språngbräda till välstånd? För mig är valet lätt. Romantik är en sak.Men, Den kalla bistra verkligheten brukar få folk att vakna till. Men måste våra kommande generationer förbanna oss och börja om från början igen? Eller kan de bygga vidare på den teknik och den utveckling vi och föregående generationer skapat?
  Ungefär så är väl frågeställningen?

Kommentarer inaktiverade.