solareturen

En gång för några mandatperioder sedan drev Miljöpartiet i Karlstad frågan om solareturen – ett kombinerat arbetsmarknads- och återvinningsprojekt i kommunal regi. Det har stundtals varit en tynande tillvaro för projektet, men nu går det för högvarv! Kanske för att återvinningsfrågan är hetare än någonsin samtidigt som det är många som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden och som behöver en fot in på ett annat ställe (i detta fall solareturen) för att få rutiner, arbetserfarenhet och kanske fortsätta ut i en annan verksamhet sedan.    

I går var Åke och jag tillsammans med Håkan Holm och Ingela Wretling på besök i verksamheten. Vi har varit där förut och sedan dess har återvinning och återbruket ökat och konceptet har utvecklats. Mycket tack vare den duktiga och engagerade personal som är där och brinner för sina arbetsuppgifter.

Däremot behövs mer resurser till lokalen som sådan, det behövs lite isolering, uppfräschning och tillbyggnader. Något som vi givetvis får med oss att försöka lösa framöver.

Annonser