Delat ledarskap i Miljöpartiet

Igår beslutade Miljöpartiet de Gröna i Karlstads medlemsmöte att välja Maria Frisk och Per-Inge Lidén, etta och tvåa på kommunfullmäktigelistan, till sina kommunalrådskandidater.

Maria Frisk är 33 år och kulturgeograf och har jobbat som politisk sekreterare till nuvarande kommunalrådet Åke Pettersson Frykberg. Hon har  har studerat samhällsplanering och miljöfrågor och disputerade 2008 på en avhandling om Hallandsåsen med titel Sju miljarder för sju minuter?

Per-Inge Lidén är 51 år och jobbar i Skårekyrkan. Han har varit ordförande i den svenska antiapartheidrörelsen och har just kommit tillbaks från Kongo från ett sexveckors besök i ett stift i den protestantiska kyrkan där. Per-Inge brinner för jämställdhetsfrågor och var för några år sedan den pappa som tagit ut mest pappadagar i Sverige!

Miljöpartiet de Gröna växer så det knakar. Vi har delat makten i kommunen med S och V i två framgångsrika mandatperioder och ser fram emot ett val där vi ökar starkt. Åke Pettersson Frykberg, som varit kommunalråd i två mandatperioder har drivit miljöfrågorna hårt under dessa åtta år. Under de senaste mandatperioderna har Miljöpartiet lyft miljö- och klimatarbetet i kommunen från en ganska medioker nivå till att bli en av de bästa miljö och klimatkommunerna i Sverige och Europa.

Givetvis ska vi inte sluta driva dessa frågor nu. Nu gäller det att ta avstamp i det som gjorts och gå vidare. Vi håller ju just nu på att ta fram ett handlingsprogram för miljöpartiet som bygger på de framgångar vi haft under de gångna mandatperioderna och som ska göra Karlstad till en ännu bättre kommun att leva och bo i.

Att partiet har valt två kommunalrådskandidater bygger naturligtvis på tanken om ett jämställt och delat ledarskap. Miljöpartiet har en tradition av delat ledarskap och det vill vi fortsätta med. Det blir lättare för fler att vara aktiva i politiken. Kanske speciellt för föräldrar till små barn eller till många barn, som Maria och Per-Inge. Det gäller att anpassa politiken till människors villkor och vardag, det är inte rimligt att det bara är medelålders kvinnor och män med utflugna barn som kan vara aktiva politiker.

Tillsammans kan vi göra Karlstad ännu skönare och grönare!

Du kan läsa mer här i nwt, i vf eller lyssna på radio värmland här.

En reaktion på ”Delat ledarskap i Miljöpartiet

Kommentarer inaktiverade.