biokväll med underkastelsen

Imorgon, fredag, visas filmen Underkastelsen på Arenan kl 19.00. Filmen handlar om alla de kemikalier människan skapat sedan andra världskriget som nu alltmer  bli återkommande i vår vardag, i vårt blod och i våra barn. Larmrapporter som kopplar ihop ökande folkhälsoproblem med kemikalier i vår vardag duggar tätt. Det är problem som ADHD, allergier,autism, cancer, diabetes, eksem, fetma, hjärnskador, hjärt- och kärlsjukdomar, hyperaktivitet, infertilitet, nervskador, njurskador… Det är gifter i varor som skor, jeans, t-tröjor, nappflaskor, badringar, elektronik, ridhjälmar, hårfärg, tatueringsfärg, schampo, kosmetika, kassakvitton, konservburkar, maten, möbler, mattor, golvmaterial…

Man kan bli mätt på larmrapporterna, och därför missa mönstret. Men den nuvarande helt legala och ohämmade spridningen av kemikalier i samhället hotar både vår hälsa och vår miljö. Problemen har byggts upp under lång tid, och kommer att tid att åtgärda. Därför är det viktigt att arbeta aktivt och ihärdigt. Den borgerliga regeringen har nonchalerat problemen under de senaste fyra åren.

För att uppmärksamma åtminstone några borgerliga på detta bjuder Miljöpartiet Allians för Karlstad på bio morgon kväll.

Läs gärna mer om filmen på Underkastelsen och joina oss morgon kväll!

3 reaktioner på ”biokväll med underkastelsen

  1. Robert Halvarsson

    Det är svårt att veta om kemikalier kan ligga bakom de uppräknade problemen. Men just därför är det viktigt att låta försktighetsprincipen råda, så att miljöfarliga kemikalier fasas ut genom ex, vis hårdare lagstiftning.

    Hoppas jag kan komma!

  2. mariafrisk

    Dessvärre kom ingen från Alliansen för att se filmen. Istället blev vi sex miljöpartister samt ett antal fler besökare som tittade på filmen.
    /Daniel

Kommentarer inaktiverade.