Besked från Bergvik

För de som följer debatten om externhandel och köpcentra har Värmlands Folkblad skrivit om Bergvik. Enligt statistik är Bergvik det fjärde största köpcentrumet i Sverige. En av anledningarna till det, enligt Bergvik, är att Karlstad satsat på centrumhandeln, inklusive har en levande stadskärna med kultur, nöjen, restauranger etc. På det sättet balanseras handeln mellan olika delar av staden eller kommunen.

Socialdemokraterna har hävdat att det är väldigt viktigt för Karlstad att Bergvik expanderar och i nuläget förlorar många personer till förmån för Örebros handel. Men Bergvik menar att Örebro snarare har förlorat på att ha en konkurrens mellan handelsdelarna i staden.

Därför anser Miljöpartiet att en expansion på Eriksberg verkligen bör vara mycket välplanerad och utredd, liksom även Välsvikens expansion ska vara. Med tanke på att Bergvik är det fjärde största köpcentrumet i landet, är det nog inte troligt att varken Karlstad eller Bergvik förlorar några större summor på människor som hellre reser till Örebro, eftersom Bergvik omsätter drygt 2 miljarder kronor. (Vi har tidigare skrivit om denna problematik här.)

En reaktion på ”Besked från Bergvik

  1. Berra

    Bergvik behöver inte bli större. Kommunens ska satsa på de små centrum grupperingarna ute i bostadsområden så att vi får trevliga mötesplatser med bra handel och service på korta avstånd från bostaden.

Kommentarer inaktiverade.