Kongress 2011!

20-22 maj är det äntligen dags för Miljöpartiets kongress i Karlstad, som kommer att hållas i det nybyggda Karlstad Congress Culture Center. Det är en stor kongress, inte bara på grund av stort antal förväntade partimedlemmar, stort pressuppbåd och besökare, utan för att det är en stor skara som nominerats till språkrör och partisekreterare.

Det är ett väldigt stort arbete som ligger bakom varje kongress, ett arbete som till viss del inte ska synas när saker och ting går ”som planerat”. Idag har således fyra av oss (två från Miljöpartiet på riksplan och två från Miljöpartiet Karlstad) besökt CCC i syfte att göra ännu en koll på lokalerna, prata med personal och diskutera upplägg.

Rundvandring och arbete
Rundvandring, möte med obligatoriska papper och möte samt beskådande av rulltrappor

Åter till alla kandidaterna: Som de flesta nu vet ska Maria Wetterstrand och Peter Eriksson avgå som språkrör och Agneta Börjesson avgå som partisekreterare. Det är sammanlagt elva personer som kandiderar till språkrör och åtta till partisekreterare. Här finns foton från en utfrågning av tio av språkrörskandidaterna. Vill du hellre se video kan du kolla här!

Om du är nyfiken på att läsa om de olika språkrörs- respektive partisekreterarkandidaterna kan du besöka Miljöpartiets Jämställdhetskommitté och läsa intervjuer!