Örebroträff

Idag har vi träffat företrädare för Miljöpartiet i Örebro och diskuterat – ja, just det, politik. Ingen av oss arbetar heltid, så vi tog en dags ledighet för att träffa andra MP-politiker och se en annan fin stad.

Med på ett hörn var även en medlem från MP Västerås. Han ska hjälpa till i den valrörelse som börjar i maj inom Örebro stad.

Under valet bedrevs valfusk, vilket resulterat i att det ska vara omval i ett område i stan. Därför sitter man nu i ett annorlunda politiskt läge där alla åtta partier (motsvarande riksdagspartierna) har arvoderade politiker som måste kompromissa fram beslut, eller skjuta undan dem.

I valrörelsen har MP Örebro valt att, för ovanlighetens skull, samarbeta med de fyra borgerliga partierna, eftersom man inte kan motivera ett samarbete med Örebros socialdemokrater (som bedrev valfusket) vare sig under val eller efteråt.

Vi fick en rundvandring i Rådhuset för att se partiernas lokaler, kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens salar. Det är en viss skillnad på salar och salar, om vi jämför med Karlstad…

20110408-152414.jpg

(Fast det är ändå inte dessa lokaler som ska bestämma och utgöra människors vilja och engagemang.)

Lycka till med valet önskar vi MP Örebro!

2 reaktioner på ”Örebroträff

Kommentarer inaktiverade.