En kongress med slitvargarna

Dags att skriva något personligt efter de här mycket hektiska dagarna, då Miljöpartiets kongress gått av stapeln i Karlstad. Det har, minst sagt, varit otroligt häftigt att MP Karlstad fått hjälpa till att hålla kongressen här, just det året då våra fantastiska språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson avgått och partiet fyller 30 år. Samt när Karlstad CCC stod färdigt och precis fick en Svanenmärkning!

Funktionärerna tar det lugnt och roar sig medan det är lugnt

Sedan i fredags har ett gäng av oss slitit hårt för att bistå Miljöpartiets partikansli med att få kongressen att fungera. Vi är slitvargarna som inte syns, men utan vars hjälp kongressen inte kunnat genomföras. Så är det alltid. Förra året när jag var i Uppsala och ett valpeppande Miljöparti stod redo, tänkte jag inte särskilt mycket på de personer från lokalavdelningen (säkerligen också runtomkring) som skötte markarbetet, trots att jag ändå, på något sätt, förstod vilket arbete de gjorde. Det stod personer i rulltrapporna för att kolla allas namnbrickor, personer vid entrén till plenumsalen för att göra samma sak, pedagoger som skötte deltagares barn och så vidare.

Matsalen på CCC är aldrig så full av miljöpartister som nu och kansliet får tid att (nästan) posera

Lite extra roligt var det när Fridolin sprang förbi, uppför en rulltrappa, och bad om ursäkt för att han inte hade namnbricka på sig, samtidigt som han var jagad av journalister. Han hade precis blivit vald till språkrör. Ett minne för livet, eftersom det är en aningen bisarrt på något sätt.

Passen har varit långa, i synnerhet för vissa samordnare, som slitit ungefär 18 timmar per dygn eller mer, samtidigt som ombuden och ersättarna har deltagit i beslut mellan ungefär klockan nio på morgonen och åtta till elva på kvällen. Idag är det kortpass, eftersom allting slutar klockan tre och de allra flesta ska springa till tåget eller bussen.

Vi har också haft ett gäng pedagoger som utfört underverk med att passa, och sköta om, barn till våra kongressdeltagare. De har passat och underhållit barn ungefär tio timmar per dag. Ett fantastiskt bra arbete!

Förhoppningsvis har alla haft det bra och märkt så lite av vårt arbete som möjligt!

20110522-132308.jpg

Jag måste också säga att jag beundrar det fantastiska presidiet som orkat med motion efter motion och val efter val sedan i fredag morse!

Nästa år är det Umeås tur! Det ska bli spännande att vilka frågor och ämnen som dyker upp då!

Vill du se bilder från kongressen, se här!