Så visade vi vår stolthet igen!

Så var det äntligen dags för en Prideparad i Karlstad igen!

Förra årets parad var välbesökt och, det i Sverige alltid lika viktiga vädret, solen gassade otroligt. Det var som en bastu när vi gick igenom gatorna genom centrum. Denna gång verkade det bli lite molnigare först, för att sedan bli nästan lika varmt.
Vi var fyra miljöpartister den gången och det kändes lite lamt med tanke på partiets inställning i dessa frågor samt att det var valår.

Paraden
Paraden genom staden

I den varma solen vandrade vi först till Vikenparken för att samlas och invänta startskottet för årets Värmland Pride.

Klockan tolv bar det iväg genom stadens gator. Vi bör ha varit runt 200 personer allt som allt samt ett antal åskådare. (Det är alltid lika intressant att beskåda åskådarna på trottoaren, som visar sina känslor mer än de själva må tro.) Musik fanns såklart med, så att dem som ville kunde dansa och sjunga, men i övrigt var det ett lugnt, trevligt och skönt tåg att paradera i! Dessutom var det betydligt fler partister i år, drygt tio medlemmar som valt att delta (varav flera utanför Karlstads kommun).

Måla din utopi
Måla din utopi

Efter knappt en timme tågade alla in i museiparken för att lyssna på några kortare tal och sedan bara umgås med varandra. Från Miljöpartiets sida hade vi med oss ett parasoll (mycket lämpligt i det gassande solskenet), fyra stolar, ett mycket stort ritpapper och vattenfärger.

I dagens Värmlands Folkblad skriver även tre av kommunalråden i Karlstad om just Pride, hbtq och kärlek, däribland vårt ena kommunalråd Maria Frisk.

Tack, RFSL Ungdom och RFSL för arrangemanget! Vi ser gladeligen fram emot nästa års femårsfirande Värmland Pride!

2 reaktioner på ”Så visade vi vår stolthet igen!

  1. Pingback: all kärlek är bra kärlek | mariafrisk

Kommentarer inaktiverade.