Lars Lerin till Karlstad

Idag avslöjades att Lars Lerin etablerar verksamhet i Karlstads kommun, närmare bestämt på Sandgrund.

Det som idag är Blue Moon Bar kommer gå till största del gå hans verksamhet, men en liten del av kommunens verksamhet får också plats i lokalerna. Verksamheten kommer även inbegripa andra kultur- och konstaktiviteter för barn och ungdom. Likaså kommer gästkonstnärer finnas under året.

Teknik- och fastighetsförvaltningen köper fastigheten för 22 miljoner kronor. Avtalet löper på 10 år, med en omsättningsbaserad drift, det vill säga att en del av biljettintäkterna går till kommunen.

Initiativet att etablera en verksamhet året runt kommer från Lars Lerin själv. Risken är att han annars försvunnit ifrån Värmland, eftersom fler orter gärna tar emot en såpass känd konstnär. Kan tilläggas att samtliga partier står bakom beslutet.

Per-Inge Lidén, Miljöpartiets manliga kommunalråd och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden säger: ”Jätteroligt! Det här bidrar till att skapa ett mer komplett kulturstråk, med Lars Lerin-museum, Värmlandsmuseéet, restauranger och bibblan året runt!”

2 reaktioner på ”Lars Lerin till Karlstad

 1. MP

  Kul!

  Hoppas kommunen tar möjligheten att återställa byggnadens arkitektoniska kvaliteter.
  Sandgrund uppmärksammades internationellt för sin modernistiska arkitektur då det stod färdigt 1960. Tyvärr har man under åren krymt de stora panoramafönstren mot älven till små gluggar bakom breda aluminiumramar och uppfört anskrämliga terrasser i diverse riktningar inramade av svarta smidesgaller.

  För en blid av byggnadens ursprungliga utseende rekommenderas http://sv.wikipedia.org/wiki/Sandgrund

  1. Jag vet faktiskt inte hur planerna ser ut för varken exteriör eller interiör. Personligen håller jag med dig om att man bör tänka på sådant, i synnerhet när byggnaden ska användas för konst!

Kommentarer inaktiverade.