Åk båtbuss Karlstad – Hammarö – Kristinehamn i sommar (Uppdaterad)

Idag blev det klart att Karlstad, Hammarö och Kristinehamn får en gemensam båtlinje i sommar! Skärgården i norra Vänern görs med detta ännu mer tillgänglig för människor genom att knyta samman båttrafik mellan de tre kommunerna. Både VF och NWT har reportage från presskonferensen.

Utökad skärgårdstrafik/båttrafik har drivits av MP Karlstad under många år. Först förverkligades satsningen på båttrafik i Karlstad samt mellan Karlstad och Hammarö under förra mandatperioden, där vårt f.d. kommunalråd Åke Pettersson Frykberg var väldigt drivande. Anledningarna har varit, och är, att fler än bara båtägare ska kunna se och uppleva skärgården. Karlstad är i allra högsta grad en vattenstad, därav är det logiskt att människor ska få åka i älvdeltat samt Vänern för att se den fantastiska naturen.

Inför valet 2010 gick Miljöpartiet i Karlstad och Hammarö ut och ville se en båtbusslinje till Kristinehamns skärgård, som haft en fin öluffning under många år. Nu är tyvärr just öluffningen borta, men kristinehamnarnas möjlighet att ta sig ut i skärgården finns fortfarande i och med detta förslag till båttur. Dessutom tar de sig nu alltså ända till Karlstad och Hammarö!

Mikael Jern, MP Hammarö, och Åke Pettersson Frykberg, Mp Karlstad, då det begav sig. (bild från vf.se)

4 reaktioner på ”Åk båtbuss Karlstad – Hammarö – Kristinehamn i sommar (Uppdaterad)

  1. Björn Gladh

    Kapten Gladh har många öluffare åkt med. Någonstans mellan 4 – 6 000 passagerare. Kul med en linje mellan Karlstad och Kristinehamn. Mvh ”Kapten Gladh” Björn Gladh

    1. Själva båtbussarna finns för att fler personer ska kunna resa längs älven eller på Vänern utan att ha egen båt. det i sig minskar utsläppen. Men, visst, det lämpligaste vore kanske om alla tog kajaken! .-)

Kommentarer inaktiverade.