Projekt för att motverka utanförskap

Horisont heter ett projekt, som satsar på personer 16-24 år som saknar fullständiga gymnasiebetyg. Syftet är samordning mellan myndigheter för att få berörda personer att snabbt få stöd och hjälp, att påbörja eller avsluta studier med betyg och få jobb.

Majoriteten har på kommunstyrelsen idag valt att permanenta projektet för att kunna hjälpa personer till att påbörja och avsluta studier. Detta för att kunna långsiktigt kunna motverka långtidsarbetslöshet och utanförskap. Det är viktigt att människor inte behöver hamna mellan stolarna, inte få den hjälp de behöver. Vi tycker det är jätteviktigt att kommunen kan hjälpa yngre människor att slippa fastna i ett utanförskap, så att göra projektet permanent är en bit på vägen att förbättra.

En reaktion på ”Projekt för att motverka utanförskap

  1. Asso Zand

    Bra projekt om den ska uppnå mål och resultat , vilken menas att teorien är grön men verkligheten är gråt eller helt annat , projektet bör leda till ungdoms arbetslösheten ska minska i värmland bland målgruppen i de närmaste 2 åren . Då kan vi säga att utanförskap blev gemenskap . Asso Zand

Kommentarer inaktiverade.