Världsmedborgare, Sverigevänner – en riktigt god jul och ett gott nytt år!

2013 har varit ett händelserikt år. Många bra saker har hänt i vår kommun; så som att bygget av det nya vårdboendet börjat, upprustning av skolgårdar sker, vi inför en Livsmedelspolicy, reviderad Resepolicy, Grön IT-policy, Kronoparkens hus, permanentning av Tummen och Horisont, samordnad varudistribution samt initiativ om att fasa ut farliga kemikalier. Men samtidigt har vi också sett att polariseringen mellan olika grupper i samhället, både i Europa och i Sverige har ökat och inneburit konflikter, ibland riktigt våldsamma sådana.

2014 är supervalåret där vi har chansen att visa i både EU-val, riksdagsval, landstingsval och kommunval att alla människor är lika mycket värda. Samhällsdebatten har kommit att i allt högre utsträckning fokusera på människor som ett problem, istället för rasismen som ett problem. Vi är övertygade om att ett nytt Sverige är möjligt. Ett Sverige där vår gemensamma framtid förenar oss, snarare än etnicitet, födelseort eller religiös tillhörighet. Kampen mot rasism är inget som kan vinnas för gott, utan det är en diskussion som vi ständigt måste ta. Idag på Kommunstyrelsen skrev följande sju partier på ett uttalande:

Med anledning av händelserna i Kärrtorp vill vi markera att vi självklart tar avstånd från militant högerextremism och andra former av främlingsfientlighet och alltid står upp för alla människors lika värde.

På sidan omrasism.se kan du se, och läsa mer om, Miljöpartiets förslag för ett annat samhälle. Här finns tio texter från politiker, journalister, debattörer och företagare om minskad främlingsfientlighet och rasism.

Med detta i tanken vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt 2014!

Maria & Per-Inge

Annonser

En reaktion på ”Världsmedborgare, Sverigevänner – en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Kommentarer inaktiverade.