En bra mansroll

Idag på 8 mars rebloggar vi vårt kommunalråd Per-Inge Lidéns text om behovet av en ny mansroll. Om vi ska komma någonstans med feminismen är en ändrad mansnorm central.

Per-Inge Lidén

Idag har jag varit på Karlstads mansjour tillsammans med min kommunalrådskollega Peter Kullgren. Det var intressant. Det är ett bra arbete som är förlagt till vårt trygghetscenter på Drottninggatan. De ger stödsamtal till män, har telefonjour varje kväll, anordnar självhjälpsgrupper och lotsar män som behöver mer professionell hjälp vidare till rätt personer.

Jag tror vi behöver jobba med mansrollen i vårt samhälle. Hur skapar vi bra manliga förebilder för unga människor? Vi behöver närvarande fäder, bra manliga förebilder inom skolan och ett bra samtal om vad det innebär att vara man idag. Alla pojkar har manliga förebilder tror jag. Det kan vara bra erfarna män i deras närhet. Det kan också vara förebilder från filmer där män löser problem med våld, eller kanske de äldre farliga killarna i gänget som lockar in i droger eller kriminalitet. Det sägs att av alla män som sitter i våra fängelser är det oerhört få som växt upp med…

View original post 108 fler ord