Vi vänder ryggen mot SD och rasismen

2014-05-14 18.48.06

Igår var Sverigedemokraterna i Karlstad och skulle hålla tal på torget. Flera medlemmar i MP Karlstad, Grön Ungdom Värmland och Gröna Studenter var där för att visa att vi inte står bakom SDs tal, och anser att det är ett parti med rasistisk politik. Även vår riksdagsledamot Stina Bergström tittade förbi motmanifestationen.

2014-05-14 18.56.10

Alla event som bjöd in att motdemonstrera var uttalat fredliga och tysta. Tanken var att vi alla i tysthet skulle vända ryggen mot SD när de talade. Vi hade gjort fina lappar med budskapet ”Vänd rasismen ryggen” på som då skulle synas. Tyvärr var det många som valde att skrika och göra så att Jimmie Åkesson inte kunde tala.

På NWTs webbtv kan du se en intervju med mig och Sigrid Magnusdotter om detta.

2014-05-14 18.06.48

 

Linn Dalevi från Grön Ungdom Värmland har bloggat om manifestationen på sin egen blogg.

Vi hade föredragit en tyst manifestation där vi visade vårt avståndstagande, nu blev det inte så. Vi kan förstå att människor inte vill att SDs obehagliga åsikter ska få höras, men tror det hade varit bättre om de fått säga sitt till våra rygga. Förmodligen använder SD det tumult som uppstod för att bygga på sin ”stackars oss- retorik”.

Vi upplevde också att det var märkligt att polisen pressade tillbaks oss tysta demonstranter så att torget till slut var utrymt, utan att förklara varför de gjorde så. Vi känner också att media glömde bort oss tysta demonstranter, det var en liten grupp som gjorde motstånd mot polisen.

Angående manifestationen har vi idag en debattartikel i NWT.

Slutligen kunde vi inte missa att notera att även fredsgudinnan på stora torget i Karlstad vände Åkesson och rasismen ryggen 🙂

2014-05-14 19.05.43

/Martin Oscarsson, ledningsgruppsmedlem MP Karlstad