Fortsatt grönblått styre i Karlstad

Miljöpartiet, Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet är överens om att fortsätta samarbeta i fyra år till. Överenskommelsen gäller att fortsätta arbeta för ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart Karlstad.

Vi har under mandatperioden arbetat fram budgetar med fokus på de yngre, de äldre, företagande och miljö.Sedan 2010 har kommunens budget (skattefinansierad) ökat med 833 miljoner kronor, varav 595 miljoner kronor tillförts vård, skola och omsorg.

Dessutom har vi lagt styrdokument för att främja miljö- och klimatarbetet, folkhälsa och en växande stad.

 

3 reaktioner på ”Fortsatt grönblått styre i Karlstad

  1. Hej Anna!

   Presidiet i Arbetsmarknads- och socialnämnden får en generell höjning av sina arvoden, eftersom de har speciella uppdrag. De kallas in på jour och får då sitta med personärenden, vilket kan ske vilken timme som helst.

   Kommunfullmäktiges ordföranden får en höjning eftersom de tar övertar det arbete som Fullmäktigeberedningen tidigare utfört. Den beredningen avskaffas, liksom alla arvoden till dess ordförande och ledamöter.

   Ordföranden i Karlstads Energi och KBAB får en höjning, eftersom detta arvode legat still sedan 1990-talet. Här har skillnaden mellan ordförande och direktör vuxit avsevärt.
   Ordförande i Kommunstyrelsen får en höjning av tillägg, som inte höjts sedan 1990-talet.

   Den totala ökade kostnaden för samtliga arvoderingar, som även inbegriper Valnämnden och Karlstads Stadshus, landar på 975.000 kronor.

Kommentarer inaktiverade.