Karlstad tredje bästa cykelkommun i Sverige!

Fler cyklar och reser kollektivt i Karlstad! Cykel och kollektivtrafikresande har ökat i kommunen under tio år. Människors bilåkande minskar och resorna blir också kortare. Samtidigt har befolkningen ökat med drygt 6.500 invånare. Det har alltså inte blivit fler bilresor, trots att vi blivit fler kommuninvånare.

Idag har Cykelfrämjandet utsett Karlstads kommun till tredje bästa cykelkommun i Sverige, vilket är väldigt roligt! Samtidigt har en ny resvaneundersökning presenterats och den bevisar att en miljöpartistisk politik verkligen är rätt väg. Befolkningen har på tio år ökat från 81.768 till 88.350 invånare. Ändå har cykelresor ökat från 15 % till 19 %. Karlstadsbuss har ökat sina bussresor årligen, från mindre än 4 miljoner 2004 till 6,5 miljoner resor 2014. Även längre tågresor ökar.

Miljöpartiet i Karlstad har under drygt tolv år suttit i majoritet och drivit på för att utöka gång- och cykelvägnätet och förbättra för kollektivtrafiken. Sedan 2010 satsar vi 14 miljoner årligen för att förbättra gång- och cykelvägar och få fler att använda dem. Dessutom har vi drivit en politik för fler buss- och tågresor både i Karlstads kommun och Värmland, vilket också gett resultat. Vad kan slå en bättre miljö, ett bättre klimat och bättre folkhälsa?

 

 

2 reaktioner på ”Karlstad tredje bästa cykelkommun i Sverige!

  1. assozand2013

    Jag är en av de trogena cyklister i Karlstad ,hoppas vi bli fler , tyvärr just nu cyklen är bestulen

Kommentarer inaktiverade.